Les cookies ens ajuden a oferir els nostres serveis. A l'utilitzar-los, acceptes les cookies. Més informació OK

ENTRAR

E-mail o contraseña incorrectes.
Prova de nou o prem a Recordar claus d’accés.

1. REGISTRAR-SE | 2. CREAR ESDEVENIMENT
Accepto la política de privacitat i condicions d’ús

|
Inscripcions no disponibles

Les inscripcions per aquest esdeveniment ja han finalitzat.

Inscripcions no disponibles

Les inscripcions per aquest esdeveniment ja han finalitzat.

Emocions a taula. Salut mental i alimentació.

Dissabte, 07 Maig 2022 · 09:00h - 14:00h

Escola Mowgli

Gratuïta

inscriure’m

Ponencia inaugural

Indicadors d'alerta en les alteracions del comportament alimentari a la infància i l'adolescència 

Josefa Canals Sans Catedràtica de psicopatologia de la infància i adolescència a la URV. Metge i docent a la URV. Coordinadora del grup de recerca Nutrició i Salut Mental de la URV. Recerca en l'àmbit de la salut mental en nens/es i adolescents a través de projectes atorgats per treballar l'epidemiologia dels problemes emocionals (ansietat, depressió i trastorn obsessiu-compulsiu), dels trastorns del comportament alimentaris i dels trastorns del neurodesenvolupament (TDAH i TEA).  Treball d'intervenció preventiva en adolescents i joves per prevenir problemes emocionals. Tanmateix, investiguem la relació entre nutrició i salut mental en etapes primerenques del desenvolupament.


Que són els TCA i la seva epidemiologia. Quins són els factors de risc que predisposen a tenir aquests problemes? Què es pot fer des dels centres educatius per detectar i prevenir els TCA?


 


TALLERS


Nutrició saludable i prevenció dels trastorns alimentaris.


Els  hàbits  alimentaris  adquirits  durant  la  infància  i  l’adolescència  són decisius  en  el  comportament  alimentari  a  l'edat  adulta. Al  taller  de  nutrició  parlarem d’alimentació saludable, coneixerem que  són,  quines  característiques  tenen  i  com  es poden prevenir els TCA.


L'educació nutricional i  la  psicoeducació són eines  indispensables  en  la  prevenció  dels trastorns alimentaris. Per aquest motiu, els objectius del taller són: Conèixer que   és   una alimentació   saludable i   quina   importància   té en l’adolescència; Identificar els trastornsde la conducta alimentaria; Prevenir trastorns alimentaris en població adolescent


Cristina Bedmar Carretero: Doctora per la Universitat Rovira i Virgili, Diplomada en  Nutrició  Humana  i  Dietètica  i  Màster  en  Nutrició  i Metabolisme. Personal docent i investigador de la Unitat de Nutrició i Salut Pública de la  Facultat  de  Medicina  i  Ciències  de  la  Salut,  Reus  (URV). Dietista-Nutricionista  a  l’Institut  d’Investigació Sanitària  Pere  Virgili  (IISPV) realitzant l’assessorament nutricional a l’Institut Pere Mata.


Cristina  Jardí  Piñana:  Doctora  per  la  Universitat  Rovira  i  Virgili, Graduada  en    Nutrició  Humana  i  Dietètica  i  Màster  en  Nutrició  i Metabolisme. 

Personal docent i investigador de la Unitat de Nutrició i Salut Pública de la  Facultat  de  Medicina  i  Ciències  de  la  Salut,  Reus  (URV).  Professora associada de la Universitat Oberta de Catalunya i Dietista-Nutricionista a Villablanca Serveis Assistencials.

GESTIÓ EMOCIONAL. Eines de gestió emocional a l’aula


Treballarem eines de gestió personal i interpersonal per ser utilitzades a l'espai educatiu. Millorar l'autoconeixement: com penso, que sento, que faig

Gestió de les emocions, una altra manera de relacionar-me amb elles. Distorsions i filtres que generen estrès negatiu. Relacions interpersonals: allò que és meu i el que no ho és


Gentzane Carbajo Areitiobiritxinaga Doctora en psicologia. Especialista en Psicologia Clínica. Premi Extraordinari de doctorat. Psicòloga de Consultes externes i de l’Àrea de Persones de Centre MQ. Membre junta rectora de la Delegació de Tarragona del COPC. Docent equips ensenyament i sanitaris d’Hospitalària, Primària i sociosanitari.Paco Díaz Arévalo. Psicòleg sanitari i de l'esport i l'activitat física. Director del centre de psicología Rendiment Psicòlegs. Coordinador equip de Psicologia Psicosport. Membre de la Junta de la Delegació de Tarragona del COPC.

Fem un tast de Mindfulness a l’aula


Ser mestre és una tasca que moltes vegades es fa difícil i complexa. És una feina molt exigent que pot suposar estrès crònic, fatiga emocional i conflictes en la relació amb l’alumnat. Per una altra banda, la tasca d’ensenyar té implícita també la responsabilitat, no només de transmetre coneixements, sinó també actituds  i de poder ser un referent en la vida futura de personetes que estan en formació i que, amb freqüència, tampoc ho tenen gens fàcil en la seva vida. Mindfulness: Què és i què no és. Desfent tòpics. Per què és tan important aplicar-lo? Quins beneficis podem obtenir? Com es practica mindfulness? Pràctiques formals i informalsAna Gutíerrez Leal Psicòloga col·legiada 20758. Habilitació com a psicòloga general sanitària. Psicòloga de l’esport. Expertesa en Coaching pel COPC. Màster en Mindfulness i Teràpies de tercera generació. Assessorament a clubs esportius, entrenadors i esportistes individuals.


Luis Heredia Santaella Doctor en Psicologia (Salut Mental: genètica i ambient) professor de la Universidad Internacional de la Rioja (UNIR) i la Universitat Rovira i Virgili (URV) Habilitat com a Psicòleg general sanitari. Investigador en l’àmbit de les neurociències i l'atenció plena a l’àrea de Neuropsicologia i Emocions del Centre de recerca TECNATOX de la URV President de l’Associació INTRO-MENT de la URV dedicada a la investigació, desenvolupament i difusió de tècniques de meditació terapèutiques.Aquestes jornades tenen reconeixement del Departament d'educació de la Generalitat de Catalunya. A la jornada us donarem indicacions de com validar l'assistència i l'aprofitament del curs.Aquestes jornades estan organitzades per un equip de docents i amb els equips de tècnics de les Regidories d'Educació i de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus, així com professionals sanitaris del Centre MQ i del Col·legi de Psicologia de Catalunya, Delegació de Tarragona. 

Data i Hora

Dissabte, 07 Maig 2022

09:00h - 14:00h

Lloc

Escola Mowgli

Passeig de la Boca de la Mina, S/N. Reus., 43203

Veure mapa

Preu

Gratuïta

Places disponibles

0

Afegir al meu calendari

inscriure’m

Comparteix amb els teus amics